Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ










Από τον Πέτρο Ι. Μπασδέκη





ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 23-32009 Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΗ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.


ΑΙΤΗΣΗ



Αρ. Πρωτοκόλλου:_____487__________Ημερ. Παραλαβής:__ 26-2-09___________



25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009



Προς το Δημοτικό συμβούλιο Διστόμου





Το 1988 αγόρασα το οικόπεδο ΑΒΓΔ στο ΟΤ 091 του Δήμου Διστόμου. Το 1989 οικοδόμησα σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Την 30η Απριλίου 2002 (συνημμένα υποβάλλω πρακτικό, αριθμός 4/2002) υπό την δημαρχία Λουκά Παπαχρήστου ενεκρίθη τροποποίηση του σχεδίου στο ΟΤ 091.

Μεταφέρθηκε ο νότιος δρόμος που διασχίζει το οικόπεδο του Λουκά Παπαχρήστου (Δημάρχου Διστόμου) δίπλα στο δικό μου οικόπεδο και ρίχνοντας την πρασιά μέσα στο δικό μου οικόπεδο.
Είναι ηλίου φαεινότερο γιατί έγινε αυτό το ψήφισμα.
Τα οξύμωρο είναι ότι ο δρόμος στο σχέδιο πόλης σε οικόπεδα χωρίς καμία οικοδομή ήταν ίσιος και στην τροποποίηση σε απόσταση δρόμου

150μ έχει 4 στροφές και ο δρόμος προς την πλευρά του Λουκά Παπαχρήστου δε έχει πρασιά.

Η αιτιολογία στο ψήφισμα ότι η μετατόπιση κρίνεται απαραίτητη γιατί ήταν διανοιγμένος ο δρόμος είναι ψεύτικη και αποδεικνύεται ακόμη και σήμερα 25/2/2009 γιατί είναι χωράφι. (συνημμένα υποβάλλω φωτογραφία).
Επειδή η προτεινόμενη τροποποίηση δεν ενεκρίθη στο ΣΧΟΠ Ν.Βοιωτίας, το Δημοτικό συμβούλιο επανέρχεται στις 21 Νοεμβρίου 2006

(συνημμένα υποβάλλω πρακτικό 12/2006), συνεδριάζει και επανεγκρίνει την τροποποίηση στο ΟΤ 91.
Το οξύμωρο πάλι είναι ότι η συνεδρίαση και η ψήφιση έγινε 40 ημέρες πριν την αποχώρηση του Λουκά Παπαχρήστου από την Δημαρχία Διστόμου.
Ηλίου φαεινότερο πάλι το γιατί.
Για τα παραπάνω και για την επαναφορά του δικαίου ζητώ από το δημοτικό συμβούλιο Διστόμου με ψήφισμά του την επαναφορά του σχεδίου

στην πρώτη κατάσταση πριν την τροποποίηση, επειδή πιστεύω στο Δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν γνωστά τα πραγματικά περιστατικά του ιδίου οφέλους του τότε Δημάρχου.
Επίσης να ενημερώσω ότι δεν έγινα γνώστης της συνεδρίασης στις 21/11/2006 ,ώστε να μπορέσω να υποβάλλω ένσταση.
Παρακαλώ να ενημερωθώ ώστε να παραστώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου
Συνημμένα
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΣ 12/2006
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΣ 4/2002
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΑΡΙΦΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΟΤ 91



Για την παρούσα αίτηση και την απόφαση αυτής θα λάβουν γνώση «Νομαρχία Βοιωτίας ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσα ενημέρωσης γραπτού και προφορικού λόγου >>




Ο ΑΙΤΩΝ
ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ





( Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. )

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κυκλοφοριακή σύγχιση, εκνευρισμοί και ανυπαρξία αρχών. ''Ασυλία'' στους κομματάνθρωπους!!!










Ένα θέμα που έχω αναρτήσει και σχολιάσει κι άλλη φορά ( κλικ εδώ ), είναι η σύγχιση που γίνεται στον διπλής κατεύθυνσης δρόμο και κεντρικό της Κωμόπολής μας, στον δρόμο της 10ης Ιουνίου 1944, κι όχι μόνο.
Η Αστυνομία γράφει κάτα διαστήματα. Αυτό εξαρτάται απ' την διάθεση του εκάστοτε διοικητή, από την όρεξη της Δημαρχίας για να το ''παίξει καλή'', καθώς κι από άλλους εποχιακούς παράγοντες.
Σημειωτέον ότι πολλές φορές το δημοτικό πάρκινκ το κλείνουν και το κάνουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι οι του Δήμου - ιθύνοντες και μη-με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μπεις ακόμη και να βγείς από κει. Οπότε αναγκαστικά αφήνεις το αυτοκινητό σου στο δρόμο.
Όπως θα δείτε σε παλιότερο άρθρο ( κλικ παραπάνω ), υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σήμανσης και απαγορευτικών. Επίσης η Αστυνομία σε συνεργασία με τον Δήμο θα πρέπει να γράφει ή κάθε μέρα ή ποτέ.
Θα πρέπει να βρει μια λύση για την ώρα που ξεφορτώνουν τα μεγάλα οχήματα ( Φωτο 3 ) στα μαγαζιά. Όχι Σάββατο και ώρα αιχμής που θέλει ο άλλος να πάει στην δουλειά του, η να έρθει ένας ξένος ή ένας διερχόμενος να ψωνίσει στα μαγαζιά του Διστόμου.
Σήμερα μάλιστα ένας απ' αυτούς που ξεφορτώνουν, τα έβαλε με τον κόσμο που δεν μπορούσε να περάσει επειδή αυτός έκλεισε το δρόμο, καθώς και με το Κ.Τ.Ε.Λ που έκανε το δρομολόγιο Λιβαδειά - Παραλία Διστόμου. Ήταν τόσο εριστικός και κακεντρεχής ο κρετίνος που μου ήρθε να κατέβω και να του τα σύρω μιά και κανείς δε μιλούσε.
Θα πρέπει να υπάρχει ανοχή μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης όταν κλείνουμε το δρόμο ή όταν δινουμε προτεραιότητα, όταν παρκάρει πχ ένας εργολάβος για να χτίσει κάτι. Και φυσικά για να περάσει μια μάνα με καρότσι, ένας ηλικιωμένος, ένας ανάπηρος.
Πως θα γίνουν όλα αυτά όμως όταν μερικοί κύριοι καβαλάνε πεζοδρόμια με δρόμο κλειστό και με πληρότητα, μόνο και μόνο για να ψωνίσουν ή να κουβεντιάσουν τα ποδοσφαιρικά τους;
( Φώτο 1 και 2 ).
Κι όταν είναι και Διστομίτες και έρχονται να ψωνίσουν με το αυτοκίνητο, ακόμη χειρότερα.
Έναν ξένο τον δικαιολογείς.
Ένας κύριος επίσης ( Φώτο 6 ), επανειλημμένα παρκάρει απάνω στη στροφή, με αποτέλεσμα να προκαλεί κομφούζιο σ' αυτούς που κατεβαίνουν απ' την Πάνω πλατεία για να κατέβουν την 10ης Ιουνίου ( Φώτο 4,5,7,8 ), και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι, συνεχίζει και το κάνει ατάραχος. Τις κλήσεις όμως τις ''τρώνε'' άλλοι.
Σε πολλές περιπτώσεις και περιόδους που πέφτουν βροχή οι κλήσεις, την σκαπουλάρουν επίσης κάποιοι κομματάρχες ή όπως πολύ σοφά λέει ο κόσμος, γιατί η θυμοσοφία είναι μέγιστη σοφία, κομματόσκυλα.
Βάλτε πινακίδες ή συζητήστε το θέμα λοιπόν, αν θέλετε να λέγεστε πολιτισμένοι.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Το πέταγμα των χαρταετών την καθαρά Δευτέρα στο Δίστομο





Το έθιμο του χαρταετού στο Δίστομο που το ευνοούν οι συνεχόμενοι άνεμοί του, ήταν, αν και με μειωμένη συμμετοχή σε σχέση με άλλες χρονιές, και πάλι εντυπωσιακό, με σύμμαχο βέβαια και τον καιρό, σε αντίθεση με τον χιονιά της προηγούμενης εβδομάδας.
Θα αναρτήσω φωτογραφίες απ' τον λόφο Κούλια και Κάστρο που είθισται να πετούν αετούς από κει.
Βοηθά και το ύψος των λόφων, καθώς και η επιφάνειά τους, που είναι προσβάσιμη απ' όλους, μικρούς και μεγάλους, σε αντίθεση με τον λόφο Κούκκο που είναι βραχώδης και δύσβατος.
Και του χρόνου λοιπόν γιατί αυτά τα έθιμα είναι ελληνικότατα και, αν μη τι άλλο, διασκεδάζουν μικρούς μα και μεγάλους.