Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ - Έκαψε θαμνώδη έκταση 500 στρεμμάτων

Αναδημοσίευση : iteanet 

 

Πηγή: Δωρίδαblog

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 2:30 έξω από το Μαλανδρίνο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ανατολική Στερεά , με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή από την Λαμία Παναγιώτη Σκόνδρα και οι Υπηρεσίες του Δήμου υπό τον συντονισμό του δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη.

Για την κατάσβεση πήραν μέρος 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα που έπαιρναν νερό από την ...
παραλία της Ερατεινής
και δύο ελικόπτερα που ανεφοδιάζονταν από το νερό της λίμνης του Μόρνου.

Γύρω στις 08:30 μ.μ. είχε τεθεί υπό έλεγχο αλλά τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα συνέχισαν να ρίχνουν νερό μέχρι να νυχτώσει.

Η πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα από το δρόμο έξω από την ανατολική πλευρά του Μαλανδρίνου και υπολογίζεται ότι έκαψε πάνω από 500 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης , φθάνοντας μέχρι τα έλατα.

Ευτυχώς με τη δύση του ηλίου έπεσε ο αέρας κι αυτό διευκόλυνε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, όλη τη νύχτα θα υπάρχει γενική επιφυλακή με πεζοπόρα τμήματα τόσο της πυροσβεστικής όσο και από εθελοντές της περιοχής, ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειακό Διοικητή Παναγιώτη Σκόνδρα που έφτασε άμεσα από τη Λαμία και συντόνισε προσωπικά με επιτυχία το έργο της κατάσβεσης.

Μέχρι αυτή την ώρα τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά , αφού όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ασχολούνταν με την κατάσβεση και όχι με την ανακριτική διαδικασία που θα γίνει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: