Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

" Απόβαση " στη Σίκινο -Φωτογραφίες

Πηγή/Αναδημοσίευση: On Alert

Η  Σίκινος ήταν ο πρώτος σταθμός της εθελοντικής ''Ομάδας Αιγαίου'' στο πλαίσιο της φετινής εξόρμησης σε ακριτικά νησιά με 11 φουσκωτά και ένα πλωτό ασθενοφόρο για προσφορά υλικών στα σχολεία και ιατρική εξέταση των κατοίκων .
Όπως μας πληροφόρησε η ομάδα επικοινωνίας  για την πρώτη επίσκεψη ( ακολουθούν μέχρι 26 Μαΐου η  ΘΗΡΑΣΙΑ, ΑΝΑΦΗ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΑΜΟΡΓΟ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ και ΔΟΝΟΥΣΑ)  οι νησιώτες υποδέχθηκαν στην Σίκινο  την ομάδα Αιγαίου με παραδοσιακή μουσική, τοπικά εδέσματα, σούμα και μελετίνια φτιαγμένα από τα χέρια της γυναίκας του δημάρχου κ. Γιάννη Συρίγου .
Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου  είχαν ετοιμάσει χορευτικό για να καλωσορίσουν την ομάδα και την υποδέχθηκαν με ζωγραφιές που έφτιαξαν για να πουν ''ευχαριστώ'' με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
<<Η δουλειά ξεκινάει αμέσως, - αναφέρει η ανακοίνωση -  και όλοι βοηθούν να ξεφορτωθεί ο ιατρικός εξοπλισμός από το πλωτό ασθενοφόρο «Μηνάς Ε’» και έπειτα στήνουν τα ιατρεία στο Σχολείο και στο Αγροτικό Ιατρείο του νησιού. Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας Αιγαίου για φέτος υπάρχουν  14 ειδικότητες γιατρών.

 Όλοι οι κάτοικοι εξετάζονται. Τα παιδιά κοιτούν ενθουσιασμένα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την εγκατάσταση και τα εγκαίνια της τηλεϊατρικής μονάδας στο Αγροτικό Ιατρείο της Σικίνου.
Η βοήθεια του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΝΑ)
 Η ομάδα Αιγαίου δώρισε τον εξοπλισμό της τηλεϊατρικής μονάδας για τη διασύνδεση του αγροτικού ιατρείου της Σικίνου με το νοσοκομείο του Πολεμικού Ναυτικού (ΝΝΑ).

Ο αγροτικός ιατρός του νησιού, ο κ. Στέλιος Αρουτζίδης μας δηλώνει πως το έργο του γίνεται πιο εύκολο, αφού θα έχει τη δυνατότητα από εδώ και στο εξής να συνεργάζεται σε κάθε περιστατικό που κρίνει αυτός σκόπιμο με τους γιατρούς του Ναυτικού Νοσοκομείου. Από την Ομαδα μίλησε  ο κ. Γιώργος Πλακογιαννάκης – αντιπρόεδρος ομάδας Αιγαίου (καρδιολόγος)>>.

H ''Ομάδα Αιγαίου'' συνεχίζοντας για 19η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητα της, που στόχο έχει την ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση ενός σημαντικού και ζωτικού χώρου της πατρίδας μας, που αποτελούν τα ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου πελάγους, ξεκίνησε τον 19ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους την Πέμπτη 16 Μαΐου  που  θα συνεχιστεί έως και τη Κυριακή 26 Μαΐου 2013.
Κατά την διάρκεια του διάπλου η Ομάδα έχει ανακοινώσει ότι :
1.        Θα προσφέρουμε στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία των νησιών παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό, διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.
2.        Θα παραδώσουμε στη Σίκινο εξοπλισμό για τηλεϊατρική στο πλαίσιο συνεργασίας του νησιού με το Νοσοκομείο του Ναυτικού.
3.        Το ιατρικό τμήμα της Ομάδας θα διενεργήσει ιατρικές εξετάσεις πολλών ειδικοτήτων. Θα λειτουργήσουν ιατρεία προληπτικής διάγνωσης και αντιμετώπισης καρκίνου του δέρματος και γυναικολογικού καρκίνου, καθώς και ιατρείο ελέγχου παθήσεων θυρεοειδούς και ιατρείο υπερήχων. Σε όλους τους κατοίκους των νησιών, θα διενεργηθούν πλήρεις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Στα παιδιά των νησιών θα πραγματοποιηθούν: α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης, β) καρδιολογικός έλεγχος γ) οδοντιατρικός έλεγχος δ) ΩΡΛ έλεγχος ε) οφθαλμολογικός έλεγχος και στ) παιδοορθοπεδική εξέταση. Όλοι οι κατάκοιτοι ασθενείς θα εξετασθούν και θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις κατ’ οίκον.
4.        Θα εγκαινιάσουμε παιδική χαρά στην Ανάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: