Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣΤΟΜΙΤΩΝ


Πηγή/Αναδημοσίευση: holocaust.gr
''Αν για κάποιους η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της χώρας είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη!'', διαμηνύει το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
                                             Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19.9.2013
                                  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με τις σημερινές του δηλώσεις «εκτέλεσε ηθικά» για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου. Είχε προηγηθεί ο Μιχάλης Σταθόπουλος τον Νοέμβριο του 2000, που δεν επέτρεψε τη δικαίωση των θυμάτων, παρά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς του 1997, την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την ιστορική απόφαση 11 του 2000, δικαιώνοντας τους αγώνες των Διστομιτών και του Ι. Σταμούλη.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας στρέφεται ευθέως εναντίον της έννοιας της δικαιοσύνης, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας και του σεβασμού στην «αξία του ανθρώπου», πρωταρχικής υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας (άρθρο 2, παρ. 1 του Συντάγματος). Στρέφεται επίσης εναντίον των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, επικαλούμενος, δήθεν, το «εθνικό συμφέρον», την ώρα που οι Γερμανοί αντιφασίστες, μερικοί από τους οποίους λάμπρυναν το Συνέδριο της Βιάννου, θεωρούν ως εθνικό συμφέρον της Γερμανίας την ανάληψη της ιστορικής της ευθύνης απέναντι στα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων!
Παλιοί και νέοι θιασώτες του ναζισμού, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν: η σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του κ. Αθανασίου, τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα το «έργο» τους, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κληθούν ποτέ να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Οι οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, τη Βιάννο, τα Καλάβρυτα, τα Κερδύλλια, το Χορτιάτη, το Κομμένο, την Κάντανο, τα Ανώγεια και σε 90 μαρτυρικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα, αξιώνουν δικαιοσύνη και αποζημίωση!
Και κάνουμε σε όλους σαφές: αν για κάποιους η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της χώρας είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
www.holocaust.gr, info@holocaust.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: