Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αγώνες δρόμου σε Αθήνα και Δίστομο κατά του ναζισμού.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με την στήριξη του Αναπληρωτή Υπουργού Κώστα Ήσυχου, πραγματοποιούνται το διήμερο Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαΐου 2015 δύο αθλητικές δραστηριότητες ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής θωράκισης. Η μια στην Αθήνα και η άλλη στο μαρτυρικό Δίστομο.

Α. ΑΚΡΟΠΟΛΗ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ


Στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 διεξάγεται ο ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας», με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός». Διοργανωτές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ).
Η όλη διοργάνωση είναι προς τιμή των 74 χρόνων από υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7 μ.μ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο της Ακρόπολης, όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Είσοδος Ακρόπολης - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Βασιλίσσης Αμαλίας - Βασιλίσσης Όλγας- Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη - Βασιλίσσης Σοφίας – Βασιλίσσης Αμαλίας - Όθωνος – Μητροπόλεως – Αιόλου – Ερμού - Απόστολου Παύλου - Είσοδος Ακρόπολης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη λόγω τους συμβολικού χαρακτήρα της εκδήλωσης και θα δοθούν κύπελλα/μετάλλια στους 6 πρώτους άνδρες  και στις 6 πρώτες γυναίκες, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Β. ΔΙΣΤΟΜΟ: 31ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ

Στο μαρτυρικό Δίστομο, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, διεξάγεται ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου». Διοργανωτές ο Δήμος Διστόμου και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων). Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει το 10μερο εκδηλώσεων στη μνήμη των σφαγιασθέντων στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Θα διεξαχθούν δύο αγώνες:     
    
-       Διαδρομή Καρακόλιθος – Δίστομο (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 11.200 μ. Ώρα εκκίνησης: 10.30 π.μ.
-  Διαδρομή Μαυσωλείο – Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 1.200 μ. Ωρα εκκίνησης 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: