Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

«1st Distomo Cycling Race of Memory»,-1oς Ποδηλατικός Αγώνας Μνήμης Διστόμου

Ποδηλατικό αγώνα Αντοχής από την Παραλία Ιτέας μέχρι το Δίστομο (Λόφο Μαυσωλείου) μήκους 60 χλμ διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.
Πρόκειται για τον αγώνα «1st Distomo Cycling Race of Memory», με ΟΠΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Εφήβων 16-18,Ανδρών 19-30, Μάστερ 30-39, Μάστερ 40-49, Μάστερ 50-59 – ΓΥΝΑΙΚΩΝ και διοργανώνεται με την υποστήριξη του «Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος».
Ήδη ο Δήμος εξέδωσε την σχετική προκήρυξη με την διαδρομή και τα υψομετρικά και απευθύνεται προς όλα τα ποδηλατικά Σωματεία και ποδηλάτες όχι μόνο της περιοχής , αλλά πανελλαδικά, αφού πρόκειται για αγώνα αξιώσεων και με όλα τα αναγκαία στάνταρντς.
Η διαδρομή του αγώνα αντοχής είναι πανέμορφη- και συγκεκριμένα: είναι Ιτέα –Κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Παραλία Διστόμου- Δίστομο ( με τερματισμό στο Μαυσωλείο Διστόμου).
Στην πρόσκληση ο  Δήμος Διστόμου – Αράχοβας - Αντίκυρας  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''η  θηριωδία που έγινε στο Δίστομο θεωρείται σε παγκόσμια κλίματα στην νεώτερη ιστορία η φρικιαστικότερη και απεχθέστερη! 

Σας προσκαλούμε με την συμμετοχή σας να αποδώσετε τιμή στους νεκρούς και να κρατήσουμε μαζί
ζωντανή την μνήμη τους! Να δώσουμε με την συμμετοχή σας και την παρουσία όλων μας ένα μήνυμα ειρήνης, αλλά και να ορθώσουμε
ένα ανάχωμα κατά του φασισμού!! Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να ξεκινήσουμε μαζί έναν ποδηλατικό
αγώνα και να συναντιόμαστε κάθε χρόνο για τον ίδιο λόγο, με την ελπίδα να τον ταξιδέψουμε
στον χρόνο!
Το Δίστομο δεν θρήνησε αριθμητικά τους περισσότερους, αλλά έζησε το απεχθέστερο έγκλημα που έλαβε
χώρα στην παγκόσμια ιστορία. Ελπίζουμε στον πατριωτισμό και την αγάπη σας για την πατρίδα μας αλλά
και σε κάθε αίσθημα αντίθετο στον φασισμό και την βία και με τον αθλητισμό να ενωθούμε και να μας δώσουμε
με την παρουσία μας δύναμη, αλλά και το μήνυμα πως είμαστε ακόμα ζωντανοί και δυνατοί!
Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να σας σφίξουμε το χέρι!''.
Τα βασικά τεχνικά και διαδικαστικά θέματα , όπως αναφερονται στην προκήρυξη, είναι :
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΤΕΑΣ 9.30 π.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ιτέα –Κατεύθυνση προς Άμφισσα, Δεξιά προς Δελφούς και ένας μικρός κύκλος στους ελαιώνες και πάλι προς Ιτέα
αριστερά προς Δεσφίνα-Αντίκυρα-Παραλία Διστόμου- Δίστομο (τερματισμός στο Μαυσωλείο Διστόμου)
ΟΡΟΙ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι αθλητές ανήκουν σε σωματεία και έχουν δελτίο της ΕΟΠ θεωρημένο από ιατρό το 2017. Επίσης όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί από τον διοργανωτή.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για ατύχημα φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού.
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και διευθυντής αγώνα έχει ορισθεί ο Διονύσης Μαντάς και μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 6977249306.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 16-06-2017 και μέχρι ώρα 8.00 μ.μ. με επιστολή ή fax. στο 2621024109, podilatodromos2008@gmail.com (αυστηρά γιατί η χρονομέτρηση θα γίνει με τσιπάκια και πρέπει να ετοιμαστούν) προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοργανωτές αλλά και στην γραμματεία πριν την εκκίνηση μόνον για έκτακτες περιπτώσεις .
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι βραβεύσεις θα γίνουν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην κεντρική πλατεία Διστόμου δίπλα από το Μουσείο για τα Θύματα της θηριωδίας της 10 Ιουνίου 1944.
Επίσης την ημέρα του αγώνα μετά τον τερματισμό θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο που υπάρχει στην μνήμη των νεκρών και θα προβληθεί βίντεο των γεγονότων της φρικιαστικής εκείνης μέρας σε όλους τους επισκέπτες και αθλητές!
 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. Μπασδέκη Γιούλα 6937471786, Μαντάς Σάκης 6977249306

*Τεχνικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Διστόμου και θα δοθούν αριθμοί και τσιπάκια στους ποδηλάτες καθώς και στην Ιτέα πριν την Κυριακή επιτόπου πριν την εκκίνηση του αγώνα.
*Θα δοθούν αριθμοί στα αυτοκίνητα συνοδείας πριν την εκκίνηση του αγώνα αντοχής την Κυριακή το πρωί στην γραμματεία στην κεντρική πλατεία του Διστόμου κατά το τεχνικό συνέδριο και το πρωί στην γραμματεία πριν την εκκίνηση.
Επίσης θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας από τους διοργανωτές για μεταφορά των απαραίτητων(σακίδια κ.λ.π.) αλλά και αυτοκίνητο σκούπα. Θα υπάρχει αυτοκίνητο που θα κατεβάσει μετά τις απονομές ένα μέρος ποδηλάτων για όσους θέλουν στην εκκίνηση με σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. fax 2621024109 e-mail. podilatodromos2008@gmail.com και στα παραπάνω τηλέφωνα.
Επισυνάπτουμε  χάρτη με τα υψομετρικά :https://ridewithgps.com/routes/new


Δεν υπάρχουν σχόλια: