Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η ''Φλόγα'' θέτει σε λειτουργία το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» στον Χολαργό


Δελτίο Τύπου
14/06/2017
Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Αιγίου 6-8, Γουδή
Τηλ: 2107485000 Φαξ: 2107772421
Email :floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr

Η Φλόγα θέτει σε λειτουργία το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» (Β.Μελά 29 Α, Χολαργός) για τη φιλοξενία εφήβων που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ στις 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
Ο Νικόλαος Καμαράτος και η σύζυγος του Ιωάννα Καμαράτου είναι γνωστοί για το κοινωνικό τους έργο. Ο Νικόλαος απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2012, όμως η σύζυγος του Ιωάννα εξακολουθεί να τιμά τη μνήμη του και να συνεχίζει αυτή το έργο που μαζί είχαν σχεδιάσει.
Η επιθυμία τους να στηρίξουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο βρήκε ανταπόκριση και άξιους συμμάχους. Αρχικά, τον τότε εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Χολαργού Γεώργιο Αργυράτο και στη συνέχεια τον σημερινό Προϊστάμενο Εφημέριο Αρχιμανδρίτη Ειρήναρχο.
Έτσι, με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Χολαργού, παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου.
Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρείχε την πλήρη υποστήριξη του.
Το ζεύγος Καμαράτου με απόλυτη ευαισθησία και συνέπεια προχώρησε στην ανέγερση των δύο κτηρίων με δική τους αποκλειστική χρηματοδότηση, το οποίο είναι σήμερα έτοιμο να δεχθεί για φιλοξενία εφήβους και νέους ενήλικες που νοσούν από καρκίνο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Φιλική συμβολή στην παρακολούθηση των εργασιών παρείχαν οι Μηχανικοί Δημήτριος Αργυρόπουλος και Μυρτώ Αργυροπούλου.
Το κόστος, την επίβλεψη και τη συνολική ευθύνη λειτουργίας για τη δωρεάν φιλοξενία 8 οικογενειών ανέλαβε η Φλόγα.
Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σημειώνουμε ότι η διαχρονική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο έργο της Φλόγας είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου.
Με το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα- για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Τα παιδιά, οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: