Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μεταπτυχιακοί σπουδαστές της ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στα Μουσεία Διστόμου και Οσίου Λουκά!

Για εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών που αποκτούν στα ειδικά εντατικά διεπιστημονικά Σεμινάρια στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών,μεταπτυχιακοί φοιτητές/υποψήφιοι διδάκτορες αλλά και προπτυχιακοί φοιτητές με διακεκριμένο καθηγητή ξένων ΑΕΙ, επισκέφθηκαν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ και το ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, όπως και την Αρχαιολογική Συλλογή της Μαρτυρικής Κωμόπολης.
Ομάδα φοιτητών της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών επέλεξαν να επισκεφθούν και το Δίστομο με τα Μουσεία του για μια πρόσθετη γνώση της Ιστορίας της περιοχής και των ανθρώπων της, ενώ στο προγραμμα τους ήταν και ο Όσιος Λουκάς στο ίδιο Δημοτικό Διαμέρισμα- το Βυζαντινό Μοναστήρι που ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μέλη της ήταν από Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Γαλλία
Στόχος της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών είναι η διαχρονική και συγχρονική μελέτη και διδασκαλία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και ιστορίας και των τρόπων με τους οποίους η Ευρώπη καλείται να ανταποκριθεί στις πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές προκλήσεις της εποχής, ενώ σε εργαστηρια ("workshop") θίγονται και και ζητήματα πολιτισμικής επικαιρότητας. .

Το πρόγραμμα και η ακαδημαϊκή λειτουργία της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών επιβλέπεται από διεθνή Επιτροπή, αποτελούμενη από Καθηγητές κυρίως από το Harvard Βοστώνης αλλά και το École des Hautes Etudes en Sciences Sociales του Παρισιού και το Oxford της Αγγλίας.

Περισσότερα: https://www.eccd.gr/el/nea/delfiki-akadimia-eyropaikon-spoudon-me-ti-hrimatodotisi-tis-perifereias-stereas-elladas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: