Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ο Πεζοπορικός όμιλος Διστόμου( Π.Ο.ΔΙ.) διοργανώνει τρήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα


Ο Πεζοπορικός όμιλος Διστόμου( Π.Ο.ΔΙ.) διοργανώνει τρήμερη εξόρμηση( 2 διανυκτερεύσεις) στα Τζουμέρκα το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Ζάππειο 5:20 π.μ, Τεχνική σχολή 5:30 π.μ
ΔΙΣΤΟΜΟ: Κάτω Πλατεία 6:00 π.μ
1η ημέρα
Αφού συναντηθούμε και πιούμε τις πρώτες γουλιές του καφέ μας ,αναχωρούμε από το Δίστομο με κατεύθυνση δυτικά προς Δεσφίνα, Ιτέα, Ναύπακτο και κατόπιν μέσω του σύγχρονου οδικού άξονα της Ιονίας Οδού, Άρτα. 
Από εκεί εισερχόμαστε στον επιβλητικό ορεινό όγκο των Αθαμανικών βουνών, σταματώντας στη Λάζαινα για τη θεαματικότερη ίσως κατάβαση Ράφτινγκ στην Ελλάδα, στα ορμητικά νερά του ποταμού Αράχθου, τα οποία την συγκεκριμένη εποχή δεν θα είναι και τόσο ορμητικά βέβαια, χαρίζοντας μια υπέροχη εμπειρία διάσχισης ακόμη και για τους όχι τόσο τολμηρούς.

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν ράφτινγκ,( σε συνεργασία με την εταιρεία Active Nature) συνεχίζουν με το λεωφορείο με προορισμό το γκρεμισμένο πλέον γεφύρι της Πλάκας, έχοντας δύο επιλογές: πεζοπορία παράλληλα με το ποτάμι 2 ωρών ή απλώς "ρέμβασμα" σε κάποιο από τα αναψυκτήρια της περιοχής.
Στην συνέχεια, κατευθυνόμαστε στο μέρος διαμονής μας, τα Πράμαντα για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας( hotel Τζουμέρκα) και να απολαύσουμε ο καθένας με όποιο τρόπο επιθυμεί τον ελεύθερο χρόνο του.
2η ημέρα
Αχάραγα, την επομένη, αφού απολαύσουμε το πρωινό μας από το πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου, περιλαμβανόμενοι από ένα υπέροχο ελατοστόλιστο τοπίο κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Ελλάδος, τους Καλαρρύτες, όπου και θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο αντίπαλο δέος σε ομορφιά, το γειτονικό χωριό Συρράκο. Δύο πανέμορφα, πετρόκτιστα χωριά, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Η διαδρομή που τα χωρίζει είναι μια θεαματική χαράδρα με πολλά νερά, διάρκειας 40 λεπτών η οποία θα είναι της κατηγορίας πήγαινε-έλα. Κατόπιν, φαγητό, χαλάρωση και επιστροφή. Στον δρόμο μας πάνω, να 'σου όμως που εμφανίζεται η μονή Κηπίνας το υπέροχο μοναστήρι, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στα βράχια μιας πλαγιάς του βουνού, μια στάση επιβάλλεται! Απογευματάκι πλέον και χαλάρωση με τσιπουράκι-μπυρίτσα-μεζεδάκι( θα υπάρχει και vegan menu) στα 1000 μέτρα υψόμετρο, στο ορμητήριο μας τα, Πράμαντα και φυσικά ξεκούραση.
3η Ημέρα
Ξύπνημα, πρωινό και φυσικά τελευταία μέρα θα κλείσουμε την εκδρομή μας με πανοραμική θέα, από το μπαλκόνι των Τζουμέρκων στο χωριό των Μελλισσουργών, με την όμορφη πλατεία και τη φοβερή οπτική των τριγύρω βουνών. Ξανά φαγητό, για να μη μας δει η μάνα μας αδυνατισμένους και γκρινιάζει όταν πηγαίνουμε πεζοπορίες και επιστροφή.
ΚΟΣΤΟΣ: 110 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται η διαμονή,το πρωινό καθώς και οι μετακινήσεις κάθε είδους.
ΕΞΤΡΑ: 25 ευρώ για ράφτινγκ (τιμή αρκετά κάτω από την αρχική για όσους είναι γνώστες)
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ορειβατικά παπούτσια, ξηρά τροφή, καπέλο, πετσέτα, νερό. Τον εξοπλισμό για ραφτινγκ Canyoning μας τον παρέχει η active nature.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!ΕΓΚΥΡΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
1.ΜΕΛΗ 2.ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
τηλέφωνο κρατήσεων: 6972280693 Γιώργος Λούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: